«Μνήμες 21ης του Απρίλη»

«Μνήμες 21ης του Απρίλη»
«Μνήμες 21ης του Απρίλη»
Ειδική εκδήλωση και έκθεση ντοκουμέντων την Κυριακή 19 Απριλίου
Συγκλονιστικά ντοκουμέντα που «φωτίζουν» μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση «Μνήμες 21ης του Απρίλη», που οργανώνουν ο δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών.


Στη διάρκειά της, ο δημοσιογράφος, ερευνητής και συγγραφέας Σπύρος Κουζινόπουλος και ο λογοτέχνης, εκπαιδευτικός και διευθυντής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού Κωνσταντίνος Νίγδελης θα αναφερθούν στο χρονικό που οδήγησε στην 21η Απριλίου του 1967 και την πραξικοπηματική κατάληψη της εξουσίας από τη Χούντα των Συνταγματαρχών, που αιματοκύλησε τη δημοκρατική Ελλάδα. 


Επίσης, θα παρουσιαστεί έκθεση ντοκουμέντων της εποχής, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φακέλους στρατιωτικών αρχείων και μαρτυρίες πολιτών που βίωσαν την εξορία και τα βασανιστήρια, τις μαζικές εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων, τη φρίκη της Επταετίας…
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125) και μουσικά θα πλαισιώσει σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρόχωμα - Ι.Ν. Αγίου Πνεύματος Σάντας

Πεντάπολη Σερρών

Γαράζο – «Κίτρων Γεύσεις»