ΕΚΜΕΚ

Σε μια μαγική βραδιά την πρώτη μέρα του 17ου Αντιρατσιστικού φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, οι «ΕΚΜΕΚ» εκτόξευσαν το κέφι και την διασκέδαση στα ύψη. Ακολουθούν μερικές πληροφορίες για το συγκρότημα όπως τις αναφέρουν οι ίδιοι στην επίσημη σελίδα τους στο facebook.
Τιμώντας τα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής τραγουδοποιίας και επηρεασμένοι ταυτόχρονα από την άλλη τους αγάπη το Μεξικό και την λάτιν μουσική οι «Εκμεκ» κέρδισαν από την αρχή το αυτί του κοινού ως μια από τις δημιουργικότερες νέες δισκογραφικές προτάσεις. Το πρώτο τους άλμπουμ «Γλυκαίνει και δεν παχαίνει»( Lyra, 2011) απέκτησε γρήγορα σημαντικό airplay στα ραδιόφωνα της Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία σε τραγούδια όπως το «Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω»(διασκευή στο τραγούδι του Μανώλη Χιώτη), «Αχ Μαρία» «Η μπαλάντα της λογικής» να ξεχωρίσουν, ενώ το τραγούδι «Ο τραπεζίτης» γίνεται το soundtrack του διεθνούς ντοκιμαντέρ του Deutsche Welle για την κρίση στη χώρα. Η συνεργασία τους με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο «Δε σε συγχώρεσα ούτε λίγο» και το single «Άγγελος Ξένος» προχώρησαν περαιτέρω στο δρόμο αυτό συστήνοντας την μπάντα σε ακόμα ευρύτερο κοινό. Ταυτόχρονα οι ζωντανές τους εμφανίσεις τους που περιλάμβανα προκλητικά ετερόκλητες διασκευές από Depeche Mode ως Μανώλη Χιώτη και από Rihanna εως Κηλαηδόνη τους καθιέρωσαν πλέον ως μια συναυλιακή μπάντα που δε χρειάζεται συστάσεις.
Η τελευταία τους κυκλοφορία το «Τεμπελαριό» είναι έτοιμη για ακρόαση και download στο www.facebook.com/ekmektheband. και ακούγεται δυνατά!

Μέλη:
Αλέκος Σπανίδης(τύμπανα)
Σάκης Ραπτόπουλος (ακκορντεόν, πλήκτρα, φωνητικά)
Στέργιος Γιάννος(μπάσο)
Αργύρης "spirulin" Κρομμύδας (ηλ. κιθάρα, φωνητικά)
Γιώργος Αβραμίδης(τρομπέτα)
Αλκης Κανίδης (φωνή, ακ.κιθάρα)
booking info: ekmektheband@yahoo.gr
















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρόχωμα - Ι.Ν. Αγίου Πνεύματος Σάντας

Πεντάπολη Σερρών

Γαράζο – «Κίτρων Γεύσεις»