Pape Moe

Στην τοπική διάλεκτο της  Ταιτής Πάπε Μόε σημαίνει «μυστηριώδη νερά», στους κύκλους της τέχνης Pape Moe είναι ένας από τους πιο διάσημους πίνακες του Πολ Γκωγκέν. Για μας τους Θεσσαλονικείς Pape Moe σημαίνει ένα πράγμα, τον γνωστό χώρο τέχνης στο κέντρο της πόλης (Ιωάννου Δέλλιου 4) ο οποίος λειτουργεί ταυτόχρονα ως εργαστήριο ζωγραφικής  και γκαλερί.

ΙΩΑΝΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Το ραντεβού με τον Σταύρο κανονίστηκε και η Ιωάννα (η ζωγράφος) μας περίμενε εκεί. Άλλωστε τον περισσότερο χρόνο τον περνάει εκεί αφού είναι το δεύτερο σπίτι της, ο χώρος που δημιουργεί.



Ο χώρος ζεστός και γεμάτος έντονα χρώματα, άλλωστε η Ιωάννα αγαπάει το χρώμα γιατί όπως λέει και η ίδια της δίνει δύναμη, αντανακλά την κοσμοθεωρία της, τις σκέψεις της και γενικά το πώς βλέπει τον κόσμο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΕΛΙΓΡΑΚΗΣ - ΙΩΑΝΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ


Ας δούμε όμως τι μας είπε η ίδια για τον εαυτό της και την τέχνη της.

«Επιβίωση – Ανάγκη – Ένστικτο – Δύναμη – Πνοή – Ελευθερία»
Γι αυτό ζωγραφίζω και για να βγάλω τα προς το ζην φυσικά και επειδή είμαι καλή σε αυτό που κάνω, το συνεχίζω. Το εργαστήριο – γκαλερί το άνοιξα κυρίως, αρχικά τουλάχιστον, για να έχω χώρο να δουλεύω και για να οργανώνουμε καλλιτεχνικά δρώμενα και εκθέσεις με φίλους καλλιτέχνες. Στα έργα μου επικρατεί η μικτή τεχνική. Αυτό σημαίνει ότι μ αρέσει να πειραματίζομαι, να χρησιμοποιώ διαφορετικά υλικά ανάλογα με το ύφος που θέλω να έχει το έργο. Από ακρυλικά και λαδοπαστέλ, ακουαρέλα και ελαιοχρώματα μέχρι άμμο, χαρτί και κόλλα.
Θέματα τα πάντα. Ότι αγαπώ, μ αρέσει, μου κάνει εντύπωση, νιώθω… Η θάλασσα, τα ζώα, ο άνθρωπος.
Δεν με ενδιαφέρει να μείνω σε ένα απ όλα, τουλάχιστον προς το παρόν. Μ αρέσει η ποικιλία και στις τεχνικές και στα θέματα. Ίσως κάποια στιγμή κατασταλάξω, αν και αυτό για μένα θα σημαίνει παραίτηση από την εξέλιξη μου σαν καλλιτέχνης.
Όπως και να χει, δεν θα σταματήσω ποτέ να ζωγραφίζω. Μεγάλη κουβέντα το ποτέ, το ξέρω. Ας ελπίσουμε να βγει αληθινό…


Για όποιον θέλει να επισκεφτεί την γκαλερί, δεν έχει παρά να πάει στην Ιωάννου Δέλλιου 4 κοντά στο ξενοδοχείο ABC. Επίσης μπορείτε να κάνετε μια «ηλεκτρονική επίσκεψη» στο site της γκαλερί www.pape-moe.gr




















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρόχωμα - Ι.Ν. Αγίου Πνεύματος Σάντας

Πεντάπολη Σερρών

Γαράζο – «Κίτρων Γεύσεις»